Våre historier

 

Våre historier dokumenterer brudd på menneskerettighetene

Nav innrømmer ny EØS-feil: – Jeg har kjempet i så lang tid

Fire år etter trygdeskandalen innrømmer Nav ny feiltolkning av reglene. Organisasjonen Nav-Oppryddingen mener det vitner om mangel på kunnskap.

 

En feiltolkning hos Nav har ført til at foreldre bosatt i utlandet har gått glipp av barnetrygd, kontantstøtte og stønad for enslig mor eller far.

Helt siden 1994 har personer som bor i andre EØS-land blitt nektet ytelser. Nå innrømmer Nav at denne praksisen har vært feil.

En av dem som er rammet av praksisendringen er Anne Elisabeth Skadberg. Hun bor i Lisboa og er aleneforsørger til en gutt på seks år.

Da hun flyttet til Portugal fra Stavanger for to år siden på grunn av jobb, trodde hun støtten ville overføres siden faren til barnet er norsk.

– Jeg har klaget mange ganger og ikke fått medhold, sier hun til TV 2.

Les hele historien

NAV-okkupanten

Han elsket sin kone og så hva NAV gjorde med henne. Hun ble sykere. Familiens økonomiske situasjon forverret seg dramatisk som følge av tilbakebetalingskrav og stans i AAP penger. Remy satte seg i bilen, kjørte fra Bergen til Oslo og satte seg i resepsjonen til Velferdsdirektoratet-NAV for å få kontakt med noen som hadde beslutningsevne og kraft til å ordne opp. Daglig leder Linn Herning i organisasjonen "For Velferdsstaten" med sterk kronikk i Klassekampen.

 

Les hele historien

Nå kjemper hun for oppreisning for ofrene for NAV-skandalen

Kreftrammede Marianne Evensen (57) ble uskyldig dømt for trygdebedrageri og måtte sone straffen mens familien feiret jul. Marianne er nestleder i NAV-oppryddingen.

Les hele historien

NAV tok trygderettighetene fra krigshelten

Mens Ali gjorde tjeneste i Irak og Afghanistan for Norge, sørget NAV for at han dermed mistet sine trygderettigheter i Norge. 

Nå innser omsider NAV at de har påført Ali en stor urett, og NAV`s ytelsesdirektør Eve Bergli sier at denne saken berører henne sterkt. 

Les hele historien

Siv ble reddet av trygderettsdommeren

Siv Jørpelands sak kan ha vært den som fikk snøballen til å rulle og til slutt gjorde at Statsminister Erna Solberg og Riksadvokat Tor Aksel Busch måtte beklage justismordene NAV-klienter ble utsatt for.

Les hele historien

They made me a criminal

Heidi Schjetne ble urettmessig fratatt penger og straffedømt  men slapp å sone. Årene med forfølgelse av NAV ødela hennes livsutfoldelse og humør lenge. Hun har spilt inn en låt i London: “They made me a criminal”. Vakkert melodiøst og ekte.

Les hele historien Hør låta her

Hauglie beklager at hun ikke stoppet saken til Erik Skjoldheim: De kunne spart meg for frykten

Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch sier han ville stoppet rettssaken mot Erik Skjoldheim (38) hvis han hadde fått en telefon. Det fikk han ikke.

Les hele historien

Fratatt sykepenger pga jobbing i utlandet

Jobbet i utlandet i norsk firma. Betalte skatt og trygdeavgifter til Norge.  Fikk slag og ble innlagt på sykehus. Da han våknet opp hadde NAV avslått søknad om sykepenger og meldt ham ut av folketrygden. Mikael Nyseth sin historie er dessverre ikke enestående og kommer i tillegg til alle "EØS" skandalesakene som ble beklaget av Statsminister Erna Solberg og daværende riksadvokat 28. oktober 2019.

 

Les hele historien